Behandeling op maat:

Ieder mens reageert verschillend op behandelingen. Er zal daarom een keuze gemaakt worden uit de onderstaande behandelmethodes om tot het beste resultaat te komen. Ook de combinatie van meerdere technieken zal daarom geen uitzondering zijn.


Acupunctuur:

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij dunne wegwerpnaaldjes worden geprikt op bepaalde punten op het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam geprikkeld en zal de energie weer in de goede richting gaan stromen. Het lichaam wordt gestimuleerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen.
De prikjes van de naalden zijn nauwelijks voelbaar of pijnlijk. Wel voelt men de stroming van de energie bij het geprikte punt, uitstralend deels over de meridiaan.


Sportacupunctuur:

Osteoacupunctuur ook wel sportacupunctuur genoemd, is de combinatie van acupunctuur en manuele technieken waarmee we spieren en gewrichten kunnen losmaken en pijn een halt toe roepen.
Het is een samenspel van de traditionele Chinese acupunctuur en technieken uit de Tuina, gebasseerd op een goede anatomische kennis.

Wij zijn in staat om onstane blessures meteen te behandelen waardoor een snellere genezing zal optreden.


Cuppen:

Cuppen is het plaatsen van glazen bollen op het lichaam, die dan vacuüm zuigen. Doordat de huid is ingesmeerd met massageolie kun je met de bollen gaan schuiven. Hierdoor worden stagnaties opgeheven, de doorbloeding gestimuleert en de afvalstoffen beter afgevoerd. Deze behandeling is zeer effectief bij nek- schouder en rugklachten, maar ook zeker bij het herstel na verkoudheid of griep.

Na het Cuppen kunnen er verkleurde, paarse circels op het behandelde gebied ontstaan welke na een paar dagen weer wegtrekken.


Tuina(massage) therapie:

TuiNa (twiena) is naast acupunctuur één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. TuiNa kent verschillende massages technieken die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast ook manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur gaat er een goede diagnose aan vooraf.
TuiNa therapie is zeer effectief voor preventie en op genezing gerichte behandelingen. Door de circulatie van Qi(energie) en Bloed te bevorderen kunnen vele ziektes worden genezen en stagnaties worden opgeheven. Binnen mijn praktijk gebruik ik Tuina als aanvulling op een acupunctuur behandeling.


Dry Needling:

Door mijn kennis vanuit de sportacupunctuur, werk ik ook met triggerpoints, motor punten of ook wel ashi punten genoemd, deze punten geven pijnklachten in spieren. De behandeling gebeurt door een dunne naald in een pijnpunt te plaatsen hierdoor wordt de blokkade opgeheven waardoor de pijn snel vermindert en de spier kan ontspannen, ook wel Dry Needling genoemd. Naast deze lokale techniek werk ik als acupuncturist ook aan de oorzaak van de klacht.


TDP(moxa) therapie:

De TDP lamp is zeer effectief bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Vergelijkbaar met acupunctuur, wordt de energiestroom in de meridianen positief beïnvloed. De patiënten voelen een zeer aangename en weldadige warmte. Bij de TDP lamp gaat het niet om een conventionele infraroodstraler. De kern van de lamp is een keramische plaat die met 33 mineralen is bedekt. De mineralen moduleren de infraroodstraling zodat er een significant beter effect dat bij de normale infraroodstraling bereikt wordt. Op ongeveer 280 graden celsius levert de keramische plaat een spectrum van elektromagnetische golven dat bijzonder goed door het menselijk lichaam wordt opgenomen.